Spiring av linfrø

Siden jeg har laget vafler og pannekaker en del i det siste har jeg også spiret en del linfrø av restene som ble igjen. Det var overraskende godt og til min store overraskelse likte barna det. 
Jeg leste en del tips om hvordan jeg skulle spire dem, men siden jeg ikke var interessert i å kjøpe noe utstyr og diverse for å gjøre det så gjorde jeg det på denne måten her.
Jeg brukte et middelsstort syltetøyglass og banket hull i lokket med en spiker. 
Etter at tilsetting av frøene er det viktig å skylle jevnlig. gjerne et par ganger om dagen. 
For at vannet skal renne av setter jeg glasset på skrått i et annet glass, det tar litt tid.. men det renner ut til slutt. 
Allerede etter et par dager begynner de å spire. 
De skal ikke stå i vinduet for da blir de visst bitre har jeg lest. 

Etter en ukes tid ble spirene så store som dette. 
Hvorfor spire? 
Det sies at spirer er komplett energi og svært proteinrike. 
Noen kaller det til og med livets begynnelse..
For meg er det også viktig å bruke mat på en nyttig måte.
For fler tips til hva du kan spire og hvordan sjekk denne komplette guiden hos Norsk Vegetarforening
Til vinteren skal jeg garantert prøve meg på å spire andre ting også.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s